Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos carbonara

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 18 dag
śmietana 30% 250 ml
żółtko jajek 3
oliwa
czosnek 1 ząbek
szalotka 4
parmezan starty 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos carbonara

Boczek podsmaż na patelni przez około 3 minuty. Na powstałym tłuszczu(jeżeli jest go mało to dolej trochę oliwy) podsmaż czosnek i posiekaną szalotkę. W tym czasie z szklance roztrzep żółtka, dodaj połowę śmietany i ser. Drugą połowę śmietany dodaj na patelni do warzyw i boczku. Potem dodaj masę śmietanowo- jajeczną do całości i dopraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak