Przepis i sposób przygotowania na: Sos boloński
Następnie do masy warzywnej dodać mięso mielone i znowu dusić ok 10 minut. Po 10 minutach dodać sos boloński, koncentrat pomidorowy, obrane pomidory ze skórki i wszystkie przyprawy. Gotować 30 minut.
seler | 30 g |
marchewka obrana | 2 szt. |
cebula | 1 szt. |
czosnek | 1 ząbek |
mięso mielone drobiowe | 1 filet |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
pomidory bez skóry | 4 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
sól | 1 łyżeczka |
pieprz | 1 szczypta |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1 szczypta |
bazylia | 4 listki |
sos boloński | 1 słoik |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: