Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos barbecue

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier brązowy 2 szklanki
sos worcestershire 1/2 szkl
sos sojowy 2/3 szklanki
ocet winny 1/2 szklanki
sos chili 1/2 szklanki
ketchup 1 szklanka
musztarda dijon 4 łyżki
czosnek 6 ząbków
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos barbecue

Do miseczki wsypujemy cukier brązowy. Dodajemy do niego sos Worcestershire, sos sojowy, ocet winny, sos chili, ketchup, musztardę, posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i pieprz. Wszystko dokładnie rozrabiamy. Taka marynatą smarujemy mięso tuż przed grillowaniem. Idealny sos do żeberek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak