sórówka a młodej kapusty z jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 główka
  • cebula

    2szt
  • sok i skórka z cytryny

    1szt
  • oliwa

    4-5 łyżek
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapuste oczyscic i posiatkowac wrzucic na posolony wrzatek. gotowac 10 min odcedzić i pprzelać zimna woda .jabłko grubo zetrzeć ,skropić połową soku z cytryny i posypać skórką z cytryny .cebule obrać drobno posiekać .ogórki pokroić w kostke . jabłko cebule i ogórki wymieszać z kapusta . skropić pozostałym sokie z cytryny oraz oliwą . sałatke przyprawić do smaku solą i pieprzem.przykryć folia spożywczą i wstawić na 3 godz do lodówki. polecam ją jako dodatek do pieczeni wołowej lub kotletów wieprzowych

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 04.01.2012 17:00
super
aleksa123 05.10.2011 13:06
lubię
matii6 12.04.2011 19:55
uwielbiam,,
Kuchareczekjeden 04.04.2011 16:55
ooooo....pychotka!
Teresa19 05.03.2011 08:33
Super, smaczna.
Natalia/tubisiek 02.03.2011 12:18
bardzo fajna!
annagebalska 23.02.2011 13:07
pycha
izapozdro 20.02.2011 12:52
na pewno smaczna
grazia1 11.02.2011 10:16
smaczne
Aniunia773 06.02.2011 14:02
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat