Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadaniowa jajecznica z parówką i szczypiorkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
parówki cienkie 1 szt
szczypiorek
cebula 1/3 szt
masło 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka grahamka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowa jajecznica z parówką i szczypiorkiem

Cebulę, obieramy i kroimy w kosteczkę. Parówkę również kroimy w kostkę, a szczypiorek siekamy. Do kubeczka wbijamy jajka dodajemy sól i pieprz i roztrzepujemy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę i ją szklimy, następnie dodajemy parówkę i chwilę przesmażamy. Całość zalewamy jajkiem i ściągamy z ognia intensywnie mieszając do ścięcia się jajka. Jajecznicę podajemy na grahamce oprószając posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 06.05.2014 10:29
Lubię takie;)
berys18 06.05.2014 07:40
apetyczne śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak