Śniadanie: Placki kokosowo-bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Dieta Hashimoto | Dzień 3 | Śniadanie

Ewelina Ogrzewała, dietetyk aplikacji Peater: 

„Pamiętaj, że jeżeli nie masz przeciwwskazań do spożywania glutenu, mąkę kukurydzianą możesz wymienić na inną. Dobrze sprawdzi się mąka pszenna pełnoziarnista, owsiana czy też razowa. Tym samym obniżysz indeks glikemiczny placków i dostarczysz cennego błonnika.”

Ten i wiele innych przepisów na zdrowe i smaczne śniadania znajdziesz w Diecie Hashimoto, dostępnej w aplikacji dietetycznej Peater.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt. (ok. 68 g)
  • banan

    1 szt. (ok. 118 g)
  • mąka kukurydziana

    26 g (ok. 2 łyżki)
  • wiórki kokosowe

    13 g (ok. 1 i 1/2 łyżki)
  • olej rzepakowy rafinowany

    8 ml (ok. 1 łyżka)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Banana umyj, obierz i przełóż do miski.

2. Wbij jajko, dodaj mąkę oraz wiórki i zblenduj na gładką masę.

3. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem układaj placki i smaż przez kilka minut po obu stronach.

4. Gotowe danie przełóż na talerz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat