Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
1 szt. (ok. 68 g) -
banan
1 szt. (ok. 118 g) -
mąka kukurydziana
26 g (ok. 2 łyżki) -
wiórki kokosowe
13 g (ok. 1 i 1/2 łyżki) -
olej rzepakowy rafinowany
8 ml (ok. 1 łyżka)
Sposób przygotowania
1. Banana umyj, obierz i przełóż do miski.
2. Wbij jajko, dodaj mąkę oraz wiórki i zblenduj na gładką masę.
3. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem układaj placki i smaż przez kilka minut po obu stronach.
4. Gotowe danie przełóż na talerz.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się