Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadanie: Placki kokosowo-bananowe

5.0
(105)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Dieta Hashimoto | Dzień 3 | Śniadanie

Przepis na placki kokosowo-bananowe. Pamiętaj, że jeżeli nie masz przeciwwskazań do spożywania glutenu, mąkę kukurydzianą możesz wymienić na inną. Dobrze sprawdzi się mąka pszenna pełnoziarnista, owsiana czy też razowa. Tym samym obniżysz indeks glikemiczny placków i dostarczysz cennego błonnika.

 

Składniki:

jajko 1 szt. (ok. 68 g)
banan 1 szt. (ok. 118 g)
mąka kukurydziana 26 g (ok. 2 łyżki)
wiórki kokosowe 13 g (ok. 1 i 1/2 łyżki)
olej rzepakowy rafinowany 8 ml (ok. 1 łyżka)

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadanie: Placki kokosowo-bananowe

1. Banana umyj, obierz i przełóż do miski.

2. Wbij jajko, dodaj mąkę oraz wiórki i zblenduj na gładką masę.

3. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem układaj placki i smaż przez kilka minut po obu stronach.

4. Gotowe danie przełóż na talerz.

 

Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak