Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza jaglana
26 g (ok. 2 łyżki) -
mleko 2%
407 ml (ok. 1 i 1/2 szklanki) -
mango
43 g -
brzoskwinia
1 szt. (ok. 169 g) -
gorzka czekolada
5 g -
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
1 g (ok. 1 szczypta)
Przepis i sposób przygotowania Drugie śniadanie: Smoothie jaglane POBUDZAJĄCE z mango, brzoskwinią i czekoladą
1. Ugotuj kaszę jaglaną przez około 15-20 minut.
2. Owoce obierz i pokrój.
3. Wszystkie składniki wraz z mlekiem przełóż do miksera i zblenduj na smoothie.
Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.
* Pamiętaj o myciu owoców, również tych, które obierasz ze skórki. ** Żeby zniwelować gorzkawy posmak kaszy jaglanej, warto przed ugotowaniem podprażyć ją na suchej patelni, aż do momentu wydzielenia się przyjemnego zapachu, a następnie wypłukać kaszę w zimnej wodzie. Można też zamiast tego wypłukać ją w gorącej, a następnie zimnej wodzie. *** Jeśli boisz się o wytrzymałość swojego blendera twarde składniki posiekaj nożem. **** Jeśli twoje smoothie jest zbyt gęste, dolej wody.![]()
Komentarze (0)