Przepis i sposób przygotowania na: Obiad: Potrawka z indykiem, groszkiem, szparagami i kaszą gryczaną
1. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu.
2. Groszek wrzuć do osolonego wrzątku, gotuj do miękkości, a następnie odcedź.
3. Mięso umyj, osusz, pokrój i natrzyj solą i pieprzem, a następnie usmaż na rozgrzanej patelni z tłuszczem.
4. Szparagi umyj, osusz i odłam zdrewniałe końcówki, a następnie natrzyj je olejem i posyp solą. Przełóż je na rozgrzaną patelnię i smaż przez około 5 minut. Obracaj co minutę, by równo się przypiekły.
5. Kaszę wymieszaj z groszkiem i przełóż na talerz. Na wierzchu ułóż mięso oraz szparagi. Całość skrop sokiem z cytryny i posyp posiekaną natką pietruszki oraz orzechami.
Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.