Smażony ryż z kukurydzą i groszkiem

Smażony ryż z kukurydzą i groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 torebki parabolicznego
  • cebula

    1 szt
  • jajka

    2 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • groszek konserwowy

    1 szt
  • curry

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i dobrze odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wrzucamy posiekana cebulę. Smażymy do zezłocenia. Do cebuli dajemy ryż i chwilę podsmażamy. Do ryżu dodajemy rozbite i rozkłócone jajka i smażymy z ryżem cały czas mieszając, aż jajko się zetnie. Na koniec dodajemy przyprawę curry, odsączone z zalewy kukurydzę i groszek, doprawiamy do smaku i całość chwilę smażymy. Podajemy jako dodatek lub osobne danie. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renata9

19.07.2016 17:03
Smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat