Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ryż z kukurydzą i groszkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki parabolicznego
cebula 1 szt
jajko 2 szt
kukurydza w puszce 1 szt
groszek konserwowy 1 szt
curry 1 łyżeczka
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ryż z kukurydzą i groszkiem

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i dobrze odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wrzucamy posiekana cebulę. Smażymy do zezłocenia. Do cebuli dajemy ryż i chwilę podsmażamy. Do ryżu dodajemy rozbite i rozkłócone jajka i smażymy z ryżem cały czas mieszając, aż jajko się zetnie. Na koniec dodajemy przyprawę curry, odsączone z zalewy kukurydzę i groszek, doprawiamy do smaku i całość chwilę smażymy. Podajemy jako dodatek lub osobne danie. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 19.07.2016 17:03
Smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak