Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ryż z jarmużem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarmuż 150 g
olej do smażenia 2 łyżki
dymki ze szczypiorkiem 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
ryż 3/4 szklanki
sól do smaku
pieprz
sos sojowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ryż z jarmużem

Jarmuż porwać na mniejsze kawałki i gotować na parze przez 10 min. Następnie pokroić go w drobne paseczki. Na rozgrzany olej wrzucić posiekany czosnek, podsmażyć, kolejno dodać jarmuż i pokrojone w kostkę dymki. Przykryć pokrywką i dusić przez kilka minut, można lekko skropić wodą, aby zawartość nie przywarła do dna naczynia. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Dodać ryż, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Na koniec doprawić solą, pieprzem oraz dodać sos sojowy. Posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 20.05.2015 10:17
Robiłam coś podobnego smakowało wybornie Polecam!!!!
Benita 20.05.2015 09:31
Super połączenie.
wwwiolka 19.05.2015 23:16
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak