Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony bakłażan

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
Koperek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony bakłażan

Kroki postępowania

1
Bakłażana opłukać i pokroić na plastry ok. 1 cm.
Oprószyć solą pieprzem oraz suszonym koperkiem i pozostawić na 15 minut
Krok 1 - Smażony bakłażan foto
2
Jajko roztrzepać ze szczyptą soli . Mąkę wymieszać z bułka tartą.
Plastry bakłażana obtaczać w jajku a później w bułce z mąką.
Smażyć na oleju rzepakowym na rozgrzanej patelni na lekko brązowy kolor.
Krok 2 - Smażony bakłażan foto
3
Świetne jako przystawka do obiadu
Krok 3 - Smażony bakłażan foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.05.2013 11:53
Smaczne to.
Monika58 31.03.2013 12:51
cukinię tak smażyłam - smaczna
tessinka 29.03.2013 14:54
wspomnienie lata...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak