Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Smażone ziemniaczki z tuńczykiem

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg
cebula
2 szt
fasolka szparagowa
1 garść
szczypiorek
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
tuńczyk w sosie własnym
1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone ziemniaczki z tuńczykiem

Fasolkę myjemy przebieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki obieramy i gotujemy ,ale nie do miękkości . Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy w plasterki . Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na oleju ale małej ilości podsmażamy plasterki ziemniaków. Gdy robią się złote dodajemy pokrojona cebulkę ,mieszamy i dalej smażymy .Dodajmy ugotowaną fasolkę . Gdy warzywa są podsmażone dodajemy lekko odsączonego tuńczyka . Doprawiamy pieprzem i sola do smaku . Dodajemy posiekany szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 10.09.2012 19:04
ja też nie jadłam
angelika14 10.09.2012 09:35
super, jeszcze nie jadłam z tuńczykiem ale na pewno spróbuję
iwa643 10.09.2012 08:24
polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak