Smażone kanapki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    8 kromka
  • jajka

    2
  • mleko 3,2%

    4 łyżki
  • polędwica wieprzowa

    30 g
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażone kanapki foto
8 kromek chleba ( może być z poprzedniego dnia )
2 jajka
4 łyżki mleka
30 g polędwicy ( plasterki )
2 łyżki żółtego sera ( drobno startego )
do smaku :
sól czosnkowo - ziołowa
pieprz
cebula granulowana
chili
słodka papryka
olej do smażenia



Z kromek chleba wyjąć miękisz i pokroić w kostkę, miękisz wrzucić do miski. Polędwicę pokroić, dodać do chleba i dodać starty ser. Posypać przyprawami.
Krok 2 - Smażone kanapki foto
Jajka rozbełtać z mlekiem, wlać do miski ze składnikami i wszystko wymieszać.
Krok 3 - Smażone kanapki foto
Na patelni rozgrzać olej, ułożyć skórki chleba i w środek nałożyć porcje przygotowanego nadzienia lekko dociskając i wypełniając wolną przestrzeń.
Krok 4 - Smażone kanapki foto
Kanapki smażyć na złoty kolor z jednej strony, potem delikatnie obrócić i znowu smażyć na złoty kolor.
Krok 5 - Smażone kanapki foto
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.
Krok 6 - Smażone kanapki foto
Kanapki można podać z ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 19.02.2014 18:10
idealne na śniadanie i kolację
ZEWA 19.02.2014 09:57
Dziękuję i polecam bo fajnie smakuje
Poison1988 18.02.2014 15:58
uwielbiam takie kanapki :) super zestawienie nawet dobre aby odratować lekko suchy już chlebek :)
ssylwiaa 17.02.2014 16:25
ciekawa propozycja ;)
Monia 17.02.2014 15:25
Takie tosty domowe ;)
Adamorek 17.02.2014 12:35
dobre na kolacje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat