Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone kanapki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 8 kromka
jajko 2
mleko 3,2% 4 łyżki
polędwica wieprzowa 30 g
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone kanapki

Kroki postępowania

1
8 kromek chleba ( może być z poprzedniego dnia )
2 jajka
4 łyżki mleka
30 g polędwicy ( plasterki )
2 łyżki żółtego sera ( drobno startego )
do smaku :
sól czosnkowo - ziołowa
pieprz
cebula granulowana
chili
słodka papryka
olej do smażenia



Z kromek chleba wyjąć miękisz i pokroić w kostkę, miękisz wrzucić do miski. Polędwicę pokroić, dodać do chleba i dodać starty ser. Posypać przyprawami.
Krok 1 - Smażone kanapki foto
2
Jajka rozbełtać z mlekiem, wlać do miski ze składnikami i wszystko wymieszać.
Krok 2 - Smażone kanapki foto
3
Na patelni rozgrzać olej, ułożyć skórki chleba i w środek nałożyć porcje przygotowanego nadzienia lekko dociskając i wypełniając wolną przestrzeń.
Krok 3 - Smażone kanapki foto
4
Kanapki smażyć na złoty kolor z jednej strony, potem delikatnie obrócić i znowu smażyć na złoty kolor.
Krok 4 - Smażone kanapki foto
5
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.
Krok 5 - Smażone kanapki foto
6
Kanapki można podać z ketchupem.
Krok 6 - Smażone kanapki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.02.2014 18:10
idealne na śniadanie i kolację
ZEWA 19.02.2014 09:57
Dziękuję i polecam bo fajnie smakuje
Poison1988 18.02.2014 15:58
uwielbiam takie kanapki :) super zestawienie nawet dobre aby odratować lekko suchy już chlebek :)
ssylwiaa 17.02.2014 16:25
ciekawa propozycja ;)
Monia 17.02.2014 15:25
Takie tosty domowe ;)
Adamorek 17.02.2014 12:35
dobre na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak