Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Na tost:
-
chleb
1 kromka -
Musztarda grillowa Prymat
1 łyżka -
ser żółty
30 gramów -
szynka
3 plastry -
jajko
1 sztuka -
oregano
1 łyżeczka -
mleko
50 mililitrów -
Sól morska jodowana Prymat w młynku
do smaku -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku -
oliwa
2-3 łyżki
Sposób przygotowania
Grubą kromkę chleba natnij do skórki, wysmaruj środek musztardą, włóż do niej starty ser oraz plastry szynki i zamknij.
Do jajka dodaj mleko, oregano, sól, pieprz i dokładnie roztrzep.
Tosta obtocz dokładnie w jajku i smaż na rozgrzanej oliwie przez ok. 3 minuty z każdej strony.
Tosty możesz podać z dowolną sałatką i warzywami.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się