Tost francuski

Tost francuski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Prosta, szybka i pyszna propozycja na śniadanie - tost francuski z szynką, serem i ziołami.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na tost:

  • chleb

    1 kromka
  • musztarda grillowa

    1 łyżka
  • ser żółty

    30 gramów
  • szynka

    3 plastry
  • jajko

    1 sztuka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • mleko

    50 mililitrów
  • sól morska - MŁYNEK Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
  • oliwa

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grubą kromkę chleba natnij do skórki, wysmaruj środek musztardą, włóż do niej starty ser oraz plastry szynki i zamknij.

Do jajka dodaj mleko, oregano, sól, pieprz i dokładnie roztrzep.

Tosta obtocz dokładnie w jajku i smaż na rozgrzanej oliwie przez ok. 3 minuty z każdej strony.

Tosty możesz podać z dowolną sałatką i warzywami.

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat