Smażony wiejski chleb w jajku z serem i smażonymi warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    4 kromki
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Kucharek SMAK WIOSNY

  • Kminek mielony Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • masło klarowane

  • ser żółty

    50 g
  • jajka

    2 szt.
  • rzodkiewki

    kilka sztuka
  • rukola

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażony wiejski chleb w jajku z serem i smażonymi warzywami foto
Rozbijmy jajka w misce, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Krok 2 - Smażony wiejski chleb w jajku z serem i smażonymi warzywami foto
Panierujemy chleb w jajku, a pomiędzy dwa jego kawałki wkładamy tarty żółty ser i dociskamy obie kromki.
Krok 3 - Smażony wiejski chleb w jajku z serem i smażonymi warzywami foto
Na rozgrzanej patelni na maśle smażymy kromki chleba po 2-3 minuty z każdej strony.
Krok 4 - Smażony wiejski chleb w jajku z serem i smażonymi warzywami foto
Obieramy ogórka i kroimy w półksiężyce. Rzodkiewkę także kroimy i smażymy na klarowanym maśle 2-3 minuty, tak aby pozostały chrupiące. Warzywa doprawiamy papryką słodką, kminkiem mielonym oraz przyprawą Kucharek Smaki Wiosny.
Krok 5 - Smażony wiejski chleb w jajku z serem i smażonymi warzywami foto
Grzanki serwujemy ze smażonymi warzywami i rukolą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat