Słodka surówka z czerwonej kapusty

Słodka surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1/2 główki
  • por (biała część)

  • marchew

    1
  • sól do smaku

  • cytryna

    1/2
  • cukier

    2 łyżeczki
  • olej

    3 łyżki
  • kukurydza w puszce

    5 łyżek
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, por drobno pokroić. Posolić (razem) i odstawić na 45 minut żeby zmiękły. Po tym czasie marchewkę zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami, jabłko na dużych oczkach. Skropić sokiem z cytryny, dodać kukurydzę, olej, przyprawić do smaku. Przygotować ok pół godziny przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 23.02.2014 18:33
bardzo fajna suróweczka
smakołyk 23.02.2014 17:36
Polecam tą surówkę, ja robiłam ją dziś pierwszy raz i wszystkim w domu smakowała :)
paulina2157 23.02.2014 17:29
bardzo lubię czerwoną kapustkę chetnie wypróbuję tę wersję
Romanowka 23.02.2014 17:20
bardzo smaczny dodatek do obiadu!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat