Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 3 kg
cukier drobny 1 kg
ocet 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w occie

Śliwki przebierz, pozbaw ogonków i umyj. Przełóż je do misy lub jakiegoś garnka.
W garnku zagotuj ocet razem z cukrem i właśnie marynatą zalej śliwki.
Zalane śliwki odstaw na noc.
Na drugi dzień odlej do garnka sok, który puściły śliwki.
Śliwki ponakładaj w słoiki, a odlany sok zagotuj.
Gorącym sokiem zalewaj śliwki nałożone w słoiki. Słoiki szybko i dokładnie pozakręcaj.
Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 30.01.2015 21:37
Uwielbiam śliweczki w occie ale dodaję przyprawy i nakłuwam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak