Przepis i sposób przygotowania na: Lody w grillowanej brzoskwini w deserze z konfiturą z czarnej porzeczki
1. Brzoskwinie wydrążamy. Następnie grillujemy je na grillu elektrycznym lub tradycyjnym około 5minut z obu stron.
2. Śmietanę kremówkę ubijamy. Do żelatyny dodajemy 2 łyżki zimnej wody a następnie jak napęcznieje dodajemy gorącą wodę i rozpuszczamy. Jak ostygnie dodajmy do śmietany razem z cukrem.
3. Na talerzu szprycą wyciskamy śmietanę i układamy na niej różne kwiatki z owoców.
4. Truskawki kroimy na plastry i robimy kwiatka .To samo ze śliwkami ścinamy boki i układamy w rozetę. Maliny dekorujmy borówkami. Z winogrona nacinanym listki i układamy w kwiatka.
5. Na grillowane brzoskwinie układamy 2 gałki lodów, owoce, talerz polewamy konfiturą z czarnej porzeczki. Posypujemy migdałami.
Smacznego!