śledziki w oleju

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 łyżki musztardy

  • ½ kg płatów śledziowych

  • 6 ziaren pieprzu

  • 4 liście laurowe

  • 3 cebule pokrojone w kostkę

  • 6 ziaren ziela angielskiego

  • olej

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyj w wodzie płaty śledziowe. Każdy płat posmaruj z jednej strony musztardą, zwiń w ścisły rulonik i zepnij wykałaczką. Ruloniki luźno układaj warstwami w słoiku, każdą warstwę posyp cebulą. Na wierzch dodaj przyprawy i zalej olejem, aby śledzie były przykryte w całości. Odstaw na 1 - 2 dni do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat