Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z burakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 1 kg
buraki czerwone 4 sztuki
cebula 2 sztuki
jajka ugotowane na twardo 4 sztuki
fasolka konserwowa 1/2 puszki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
olej słonecznikowy 2 szklanki
cukier 1 łyżeczka
ocet winny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z burakiem

- matiasy wymoczyć w wodzie, dwukrotnie wymienić wodę po 1 godzinie
- osączyć na durszlaku,pokroić matiasy na 1 cm kawałki
- ugotowane buraczki zetrzeć na tarce o grubszych oczkach
- jajka na twardo pokroić na kostkę, cebule pokroić na kostkę
- układać w misce w kolejności: matiasy,jajka, trochę fasolki białej z puszki, cebula, buraki, do wyczerpania składników
- olej wymieszać dobrze z octem, cukrem, pieprzem i zalać śledzie
- schowac do lodówki na 24 godziny
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 01.06.2015 13:18
w takim wydaniun sledzików nie jadłam , chętnie wypróbuję
Czarnula666 02.05.2015 17:46
Robie podobnie :) Pycha!
Aleksandra/Olcia 02.05.2015 17:19
uwielbiam śledziki
Skotka 02.05.2015 17:06
Pyszne śledziki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak