śledzie z burakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    1 kg
  • buraki czerwone

    4 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • jajka ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • fasolka konserwowa

    1/2 puszki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • olej słonecznikowy

    2 szklanki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ocet winny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- matiasy wymoczyć w wodzie, dwukrotnie wymienić wodę po 1 godzinie
- osączyć na durszlaku,pokroić matiasy na 1 cm kawałki
- ugotowane buraczki zetrzeć na tarce o grubszych oczkach
- jajka na twardo pokroić na kostkę, cebule pokroić na kostkę
- układać w misce w kolejności: matiasy,jajka, trochę fasolki białej z puszki, cebula, buraki, do wyczerpania składników
- olej wymieszać dobrze z octem, cukrem, pieprzem i zalać śledzie
- schowac do lodówki na 24 godziny
- SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 01.06.2015 13:18
w takim wydaniun sledzików nie jadłam , chętnie wypróbuję
Czarnula666 02.05.2015 17:46
Robie podobnie :) Pycha!
Aleksandra/Olcia 02.05.2015 17:19
uwielbiam śledziki
Skotka 02.05.2015 17:06
Pyszne śledziki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat