Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki dla 1-2 osób
-
buraki czerwone
5 -
masło klarowane
1 łyżka -
cukier kryształ
1 łyżka -
śliwki
3 -
ocet winny
-
fasola biała z puszki
150 g -
ogórek zielony
1 -
natka pietruszki
pęczek -
ogóreczki konserwowe
kilka sztuk -
jajka przepiórcze
5 -
Musztarda francuska Prymat
-
miód wielokwiatowy
1 łyżeczka -
koperek
1 gałązka -
olej rzepakowy
do smażenia
Do smaku
-
tymianek
-
cząber
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku IV: Sałatka rosyjska z burakami i ogórkiem, odc. 2
Kroki postępowania






Na talerz nakładamy mus z białej fasoli, na to puree z buraka, osuszone marynowane buraki oraz jajka przepiórcze. Podajemy z sosem musztardowo-miodowym i ogóreczkami przekrojonymi na pół. Możemy ozdobić kiełkami groszku.
Komentarze (1)