Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie wigilijne w oleju

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1
oliwa 3-4 łyżki
sok z cytryny
woda
olej lniany 2 łyżki
matijasy 200 g
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie wigilijne w oleju

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy z łusek.
Krok 1 - Śledzie wigilijne w oleju foto
2
Kroimy cebulę w pierścionki .Zagotowujemy w rondelku wodę .Tyle , aby zakryła cebulę .Wrzucamy cebulę , blanszujemy około 5-6 minut .
Krok 2 - Śledzie wigilijne w oleju foto
3
Śledzie wymoczone przez całą noc płuczemy , kroimy . Sok z cytryny(2-3 łyżeczki)mieszamy z olejem i oliwą , doprawiamy pieprzem . Cebulę mieszamy ze śledziami , wlewamy mieszankę , delikatnie mieszamy .przekładamy do sloika , wkladamy na całą noc do lodówki , aby się przegryzły.
Krok 3 - Śledzie wigilijne w oleju foto
4
Doskonałe na drugi dzień .
Krok 4 - Śledzie wigilijne w oleju foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 25.12.2013 05:21
smacznie podane jedzonko...
idealme 24.12.2013 20:32
ale pyszne!
aisza1 24.12.2013 20:14
palce lizać
Joannasz3190 24.12.2013 20:07
Super danie :)
eMMe 24.12.2013 16:43
Pycha śledziki:)
noninka77 24.12.2013 16:42
na dziś w sam raz:)
Adamorek 24.12.2013 16:34
na wigilię nie jem ale po może być:)
Marta11 24.12.2013 16:09
tez takie robie sa pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak