Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w tymianku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 500 g
cebule 3
tymianek 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,5 łyzeczki
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeczki
oliwa 1 szklanka
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w tymianku

Sok z cytryny wymieszaj z suszonym tymiankiem ,szczyptą galki i imbirem.Połacz z oliwą i wymieszaj.Obrane cebule ulóz na sicie,przelej wrzątkiem a następnie zimna wodą,osącz,pokrój w cienkie półplasterki. Filety pokrój na niewielkie kawałki.Na dno sloja wsyp łyżke tymianku,śledzie i cebulę,każdą warstwę przesypuj tymiankiem,imbirem i gałką.Zalej przygotowaną oliwą.Przykryj i do lodówki na 1-2 dni aby dobrze się zamarynowały.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak