Śledzie w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matyjasy

  • woda

  • kostka rosołowa

  • pieprz

  • rzeżucha

  • przyozdobienie

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Matyjasy odmoczyć z nadmiaru soli. Posypać pieprzem i pokroić na kawałki. Ułożyć na półmisku. W szklance gorącej przegotowanej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny i ćwierć kostki rosolowej. Po rozpuszczeniu zalać śledzie, posypać rzeżuchą i ułożyć ozdoby.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 15.05.2012 11:47
w galarecie nie robiłam, super pomysł
KasiaK90 04.05.2012 08:09
pomysłowe:)
emeslive 03.05.2012 22:14
Interesujący pomysł i śliczne zdjęcia!
Izabela/bella81 21.10.2011 14:42
można posmarować śledzie musztardą od spodu :)
kasienka23 21.10.2011 09:38
ciekawy przepis, jeszcze się z taką potrawą nie spotkałam,muszę kiedyś spróbować
Grażyna13 11.05.2011 09:48
Takich jeszcze nie jadłam, musze spróbować !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat