Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po kaszubsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 4 szt
ocet 1/2 szklanki
cebula 2 szt
olej do smażenia 2 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier 1 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat 2 szt

Porada

Do uduszonej cebuli można dodać trochę soku z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po kaszubsku

Płaty śledziowe wypłukać i namoczyć przez kilka godzin. Zagotować 1/2 wody z 1/2 octu, dodać liść laurowy, ziele angielskie, gorczycę i jałowiec. Do wystudzonej zalewy włożyć pokrojone na mniejsze kawałki śledzie i zostawić na na noc.
Cebulę pokroić w piórka i udusić na oleju, dodać koncentrat pomidorowy i cukier, przesmażyć razem i ostudzić. Doprawić pieprzem do smaku. Śledzie przekładać warstwowo z cebulą w salaterce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.12.2015 09:11
smaczne sledzie
matesko 17.12.2014 21:39
apetyczne, przepis na czasie
Skotka 17.12.2014 17:56
Smakowicie wyglądają:)
Alex_M 17.12.2014 16:45
pyszne śledzie
Michał2 17.12.2014 15:23
moje smaki , swietne!
Barbara777 17.12.2014 15:11
smacznie wyglądają;)
gosia56 17.12.2014 14:52
na pewno pyszne ;)
Wojt@s
Wojt@s 17.12.2014 13:21
ciekawy przepis - wykorzystam go w piątek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak