Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie marynowane w czerwonym winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 10
cebula czerwona 5
wino czerwone 1 szkl.
ocet winny czerwony 1 szkl
woda letnia 1 szkl
cukier 1 szk
Liść laurowy suszony Prymat 2
Pieprz czarny mielony Prymat
Owoc jałowca cały Prymat 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyzeczka
Goździki całe Prymat 5
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie marynowane w czerwonym winie

Cebulę pokrój w plasterki.Wymieszaj wodę z winem,octem,cukrem dodaj przyprawy podgrzej ale nie gotuj.Wrzuć cebule i odstaw .Filety śledziowe,ułóż na głębokim półmisku,zalej marynatą,przykryj folią i wstaw do lodówki na 24 h.Przed podaniem osącz z marynaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak