Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie domowe z cebulką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4-5 sztuk
cytryny 2-3 sztuki
olej
natka pietruszki
śledzie 1 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie domowe z cebulką

Kroki postępowania

1
Natkę pietruszki wypłukać posiekać i włożyć na ok. 6 godzin do zamrażalki.
Śledzie namoczyć w wodzie i co pół godziny zmieniać wodę tak aby śledzie nie były już słone (tak do smaku).
Cebule obrać skroić w kostkę. Z cytryn wycisnąć sok.
Krok 1 - Śledzie domowe z cebulką foto
2
Śledzie pokroić na kawałki. Do wyparzonego litrowego słoika wkładać najpierw warstwę śledzi potem cebulki następnie pietruszki polać sokiem z cytryny. I tak kilka warstw do zapełnienia słoika
Krok 2 - Śledzie domowe z cebulką foto
3
Na końcu wlać olej tak aby wypełnił wolne miejsce. Zakręcić słoik i odstawić na ok. 12 godzin do lodówki
Krok 3 - Śledzie domowe z cebulką foto
4
Smacznego
Krok 4 - Śledzie domowe z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 02.04.2013 11:28
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak