Śledż w sosie tzadziki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty fileta śledziowego

  • jogurt naturalny

  • majonez

    2 łyzki
  • ogórek zielony

    1 szt
  • Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat

    2 łyżeczki
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie odcedzamy z zalewy i osuszamy kroimy w paseczki dość szerokie około 2-3 cm . Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, 2 łyżeczkami przyprawy tzatziki oraz zmiażdżonym czosnkiem . Na koniec do sosu dodajemy obranego startego na grubych oczkach zielonego ogórka mieszamy . Do gotowego sosu wkładamy kawałki śledzia i mieszamy , odstawiamy na godzinkę do lodówki .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pycia9 17.12.2012 20:30
pycha
pycia9 17.12.2012 20:30
pycha
Wafelek2601 01.11.2012 08:17
Rewelacja
Łukasz15 26.08.2012 14:20
extra
Justyna Jussstiii 18.08.2012 09:41
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat