Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
konserwowe ogóreczki z chili Smak
1 słoik -
pomidory
2 duże sztuki -
cebula
1 mała sztuka -
czosnek
2 ząbki -
Sól ziołowa jodowana Prymat
do smaku -
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
do smaku -
majonez
100 gramów -
jogurt naturalny
50 gramów -
sok z cytryny
1-2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Na ostro: Dip koktajlowy z ogóreczkami z chili
Dip to idealny pomysł na imprezę. Doskonale pasuje do pieczywa, tortilli, nachosów oraz pokrojonych w słupki warzyw.
Do miksera kuchennego wrzucić pomidory ze skórką, cebulę, całe ogóreczki z chili, czosnek i jogurt. Całość zmiksować, doprawić do smaku przyprawami i sokiem z cytryny.
Dip można podawać do tortilli, chipsów, nachos, grillowanego kurczaka lub żeberek.
Komentarze (6)