Na ostro: Dip koktajlowy z ogóreczkami z chili

Na ostro: Dip koktajlowy z ogóreczkami z chili

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Dip z oliwkami i ogóreczkami konserwowymi to idealny dodatek do pieczywa, tortilli, nachosów lub pokrojonych w słupki warzyw.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • konserwowe ogóreczki z chili Smak

    1 słoik
  • pomidory

    2 duże sztuki
  • cebula

    1 mała sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • majonez

    100 gramów
  • jogurt naturalny

    50 gramów
  • sok z cytryny

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Na ostro: Dip koktajlowy z ogóreczkami z chili

Dip to idealny pomysł na imprezę. Doskonale pasuje do pieczywa, tortilli, nachosów oraz pokrojonych w słupki warzyw.

Do miksera kuchennego wrzucić pomidory ze skórką, cebulę, całe ogóreczki z chili, czosnek i jogurt. Całość zmiksować, doprawić do smaku przyprawami i sokiem z cytryny.

Dip można podawać do tortilli, chipsów, nachos, grillowanego kurczaka lub żeberek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

jejkuchnia 23.03.2018 07:44
Jeszcze takiego nie próbowałam.
Gocha29 23.03.2015 12:04
Świetna przekąska
joanna43 19.03.2015 19:19
oj tak, tak, tak idealna przekąska
ilka01 19.03.2015 17:15
wyglądają bardzo apetycznie:)
jasiek 19.03.2015 16:26
idealne na przekąskę
idealme 19.03.2015 14:37
pyszności! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat