Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w sosie curry ( z kuchni fińskiej)

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 10 szt.
groszek konserwowy 1 puszka
cebula biała 1 szt
kwaśna śmietana 1 kubek (330 gram)
musztarda 1 łyżka /ostra
curry 1 łyżka
cukier puder 1 łyżka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w sosie curry ( z kuchni fińskiej)

Wykonanie:
Śmietanę rozbić widelcem, wymieszać z musztardą, curry, cukrem pudrem, drobno pokrojoną cebulą i natką pietruszki. Płaty śledziowe ułożyć na półmisku, posypać groszkiem i polać sosem śmietanowym z curry. Przed podaniem potrawę schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sasanka 28.01.2015 10:13
Ciekawe i nieznane mi połączenie :)
erym 28.01.2015 09:58
takiego nie jadlam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak