Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź pieczony na brukselce z pieczarkami.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledź 2 szt
pieczarki 10 dag
brukselka 10 szt
masło 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź pieczony na brukselce z pieczarkami.

Brukselkę myjemy i gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka. Gdy będzie półtwarda obieramy ją rozkładając na listki . Pieczarki i listki brukselki podsmażamy leciutko na masełku . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Śledzia czyścimy myjemy osuszamy . Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku . Pieczemy w piekarniku ok 30 min w 180 stopniach . Na talerz wykładamy brukselkę i pieczarki nakładamy śledzia . Podajemy skropione cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 11.11.2012 20:27
fajne danie
Ola1984 11.11.2012 12:20
Lubię ryby szczególnie w takiej postaci :)
Poison1988 11.11.2012 11:24
super przepis! Śledzia jeszcze nie piekłam :)
Joanna46 11.11.2012 10:59
Bardzo pysznie.
kasiaw 11.11.2012 10:41
bardzo dobre
artur7 11.11.2012 10:10
smacznie
Mysiunia 11.11.2012 09:19
to zdecydowanie coś dla mnie :)
iwa643 11.11.2012 08:49
Zdrowy obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak