Skrzydełka z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z indyka

    2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por

    1/2 szt
  • seler korzeniowy

    1/4 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • musztarda dijon

    2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, natrzeć musztarda i posypać przyprawami. Odstawić do lodówki najlepiej na cała noc. Po schłodzeniu przełożyć do rękawa. Pora pokroić w półplasterki, papryczkę posiekać, resztę warzyw starkować. Skrzydełkach posypać warzywami i podlać 1/2 szklanki wody. Piec około godziny w 180 stopniach. Potem rozciąć folię i zarumienić. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat