Skrzydełka w panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    1,7 kg
  • oliwa

  • panierka do kurczaka prymat

    2 opakowania
  • przyprawa do kurczaka

  • marynata pikantna Prymat

  • bazylia otarta Prymat

  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Skrzydełka w panierce foto
Skrzydełka namaczamy albo myjemy pod bieżącą wodą . Jeśli znajdziemy na nich piórka to oczywiście je wyrywamy. Osuszone skrzydełka wrzucamy do głębokiej miski. Wsypujemy nasze przyprawy tak, by przykryły je i polecamy oliwą z oliwek, by dobrze się skleiło ze skrzydełkami.
Krok 2 - Skrzydełka w panierce foto
Można dorzucić kilka ząbków czosnku jak ktoś lubi Wszystko mieszamy i wklepujemy w mięso Następnie przykrywamy miskę folią aluminiową i odkładamy do lodówki na kilka godzin,a najlepiej na noc.
Krok 3 - Skrzydełka w panierce foto
Przygotowujemy jedno jajka i roztrzepujemy w misce , dwa opakowania panierki przesypujemy na talerz lub miseczkę i wyjęte skrzydełka obtaczamy w jajku i dokładnie w panierce. Następnie układamy na blaszkę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 90 minut.
Krok 4 - Skrzydełka w panierce foto
Po wyjęciu wyglądają wyśmienicie i są bardzo chrupiące. Można podawać z surówką z pekinki i kiszonego ogórka. Jak kto woli.
A możesz zrobić dip czosnkowy.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 09.03.2015 10:29
fajny pomysł
paula191919 13.09.2014 23:29
Polecam bo są na prawdę przepyszne! JEszcze kiedyś w ketchupie robiliśmy w domu ale jakos się zaprzestało.....
ONY_za_kare 07.09.2014 10:34
fajne skrzydelka
Zdzisław 04.09.2014 17:54
jaki dobry obiad podano
inka2012 04.09.2014 17:17
idealne na obiad
Róża1 04.09.2014 15:24
wyśmienite !!!!!!!!!!!!!!!!!
Seba 04.09.2014 13:09
Bardzo dobre
bhb8 04.09.2014 12:32
lubię takie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat