Skrzydełka i udka z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    12 sztuk
  • ryż

    50 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • ketchup pikantny

    4 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżki
  • woda

    1 l
  • przyprawa do kurczaka

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • margaryna

    1 kostka
  • udka z kurczaka

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na wysmarowaną formę układać skrzydełka i udka, posypane przyprawą do kurczaka oraz papryką. Na skrzydełka posypać pokrojoną w piórka cebulę oraz posypać ryżem. Do naczynia wlać wodę, dodać margarynę, koncentrat, ketchup, oraz odrobinę pieprzu, zagotować, aż rozpuści się margaryna. Lekko wystudzić i zalać skrzydełka. Włożyć do piekarnika na 200 stopni na 1,5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 06.01.2015 12:00
pyszny kurczak
wyattearp 06.01.2015 11:13
to jest skrzydełko?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat