Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Siekane kotlety z wieprzowiny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 400 g
cebula 3 szt
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
olej
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Siekane kotlety z wieprzowiny

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i drobno siekamy nożem.
Krok 1 - Siekane kotlety z wieprzowiny foto
2
Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy małe jajko. .
Krok 2 - Siekane kotlety z wieprzowiny foto
3
Mase dobrze mieszamy, formujemy kotlety i smażymy na oleju
Krok 3 - Siekane kotlety z wieprzowiny foto
4
Usmazone kotlety wkladamy na nagrzanego piekarnika na ok 15 min , temp.180 st
Krok 4 - Siekane kotlety z wieprzowiny foto
5
Cebulę drobno kroimy w kosteczke i smażymy na oleju do lekkiego zrumienienia. Kotlety podajemy z cebulką i ziemniakami.
Krok 5 - Siekane kotlety z wieprzowiny foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 23.11.2014 17:20
fajny pomysł na miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak