SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serki homogenizowane

    2-3 sztuki
  • żółtka jaj

    2 sztuki
  • woda

    5 szklanek 5
  • galaretka

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki przygotowujemy w wodzie - UWAGA 1 opakowanie galaretki na 1 szklankę wody.
Serki homogenizowane utrzeć z żółtkami.
Gdy galaretki zaczną się ścinać połączyć z utartymi serkami z żółtkiem.
Gdy mamy kilka rodzai galaretek masę serową dzielimy na tyle części ile kolorów serka.
Formę wyłożyć folią aluminiową i po kolei wlewać kolejno kolorowe masy serowe.
Wkładamy do lodówki aż stężeje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Piotr24 11.04.2012 20:13
robie podobnie
Barbara55 05.06.2011 15:39
sama słodycz
kielcok1 12.05.2011 19:49
taki jak lubię
Krzysztof42 14.08.2010 14:02
serniki super
jolek9 21.07.2010 21:53
pychotka!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat