Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik japoński

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuka
serek śmietankowy 120 gram
biała czekolada 120 gram
cukier puder 1 łyżeczka

Porada

Sernik jest bardzo mały i słodki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik japoński

Czekoladę roztopiłam w kąpieli wodnej. Odstawiłam. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywno. Szpatułką wymieszałam ser z rozpuszczoną czekoladą. Potem dodałam żółtka i dodawałam po łyżce piany z białek. Masę przelałam do bardzo małej tortownicy wysmarowanej masłem i wyłożonej ponad 5 cm papierem do pieczenia. Rozgrzałam piekarnik do do 170 stopni i wlałam na blachę wrzącą wodę. Wstawiłam tortownicę i piekłam 15 minut. Jednak to było za mało i dodałam jeszcze 10 minut, a potem jeszcze 5 i jeszcze 5 minut. W sumie piekłam 35 minut. Jednak na te proporcje wystarczy 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 08.05.2016 22:09
Fajny serniczek
joannaa24 08.05.2016 18:51
Ciekawy przepis ;)
jagoda5913 08.05.2016 17:58
dobry serniczek
Bernadeta1 08.05.2016 17:54
uwielbiam serniki, takiego nie jadłam i chętnie bym się poczęstowana
Futka 08.05.2016 13:26
Przepyszny sernik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak