Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczki porzeczkowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czerwone porzeczki lub czerwone na pół z czarnymi 30 dkg
cukier kryształ 1 łyżka
cukier puder 1 łyżka
cukier waniliowy 1 op
serek homogenizowany naturalny 400g
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
galaretka
śmietana 12% 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczki porzeczkowe

Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szkl wody i studzimy.
Owoce zagotowujemy z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Blendujemy i przecieramy przez sitko. Zagotowujemy, dodajemy żelatynę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Studzimy.
Galaretkę przelewamy do 3 (średnica 13 cm) wyłożonych folią spożywczą foremek na tartaletki. Odstawiamy do stężenia.
Serek miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem. Dodajemy mus porzeczkowy, miksujemy do połączenia.
Na stężałą galaretkę wylewamy masę serową i odstawimy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 17.09.2015 13:24
Pyszny deserek
czarrna 17.09.2015 13:17
Dziękuję i polecam :)
Benita 17.09.2015 11:55
Wyśmienity deser
Habibi 17.09.2015 11:12
Piękne serniczki :)
Mniam 17.09.2015 10:46
Smaczny deserek i pięknie wygląda. Kolor cudowny.
RenataZ-et 17.09.2015 10:34
super deser!
Joannasz3190 17.09.2015 10:30
Pyszności :)
Aleksandra/Olcia 17.09.2015 10:20
moje kolorki :D
molanka 17.09.2015 10:08
apetycznie wygląda
Konczi 17.09.2015 10:05
pysznie wyglądają :)
IZABELA29 17.09.2015 10:01
fajne deserek
bertpvd 17.09.2015 09:28
piękny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak