Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serca z jajka i parówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 2 sztuki
jajko 2 sztuki
sól
pieprz
bazylia do ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: serca z jajka i parówki

Prówkę przelrawamy wzdłuż, zostawiamy końcówke nie przeciętą. Wywijamy boki na zewnątrz, delikatnie, żeby się nie rozerwała i zczepiamy parówkę wykałaczką. Na pateli rozgrzewamy olej, kładziemy na niego delikatnie parówki, do środka wlewamy po 1 jajku, smażymy aż jajko się zetnie, mozna doprawić solą i pieprzem. Delikatnie przekładamy na talerz, przezdabiamy świeżą bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 27.01.2013 12:47
świetne
hahanka 30.07.2012 14:46
też zrób swojej Lubej a oszaleje z zachwytu;)
pacpaw 29.07.2012 22:16
ach Ci zakochani :O)
Paweł10 23.07.2012 12:26
pycha
Ankha 23.07.2012 12:25
Pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak