Serca karczochów na przystawkę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serca kaparów w zalewie

    1 słoiczek
  • czarne oliwki

    1 garść
  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwki

    1 garść
  • oliwa

    100 mililitrów
  • kapary

    1 garść
  • papryka czerwona

    1/4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczochy pokroić na połówki i ułozyć obok siebie na talerzu. Posypać kaparami. Oliwki posiekać w drobną kosteczkę, to samo zrobić z papryką.

Czosnek zmiażdżyć i wymieszać z olejem. Powstałym dressingiem polać danie na talerzu.

Przystawkę można podawać z grzankami z masłem lub ze świeżą bagietką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
emeslive 30.09.2012 22:31
Rewelacyjny pomysł i bajecznie wygląda! Bardzo mi się podoba!
elficzna 30.09.2012 21:46
ale tu kolorowo!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat