Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Semifreddo z malinami i bezami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 2 sztuki
miód 2 łyżki
śmietana kremówka 300 ml
beziki 40 gram
maliny świeże 200 gram
maliny świeże do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Semifreddo z malinami i bezami

Żółtka ubijaj z miodem w kąpieli wodnej (miseczkę z nimi umieść nad gotującą się wodą, która nie powinna dotykać jej powierzchni), aż zmieni się w jasną masę. Zdejmij miseczkę z pary.

Śmietanę ubij na sztywną pianę. Wymieszaj z masą jajeczno-miodową, a następnie z bezami oraz malinami.

Keksówkę (20-cm długości) wyłóż folią spożywczą. Wylej na nią masę i włóż do zamrażarki na 2-3 godziny.

Przed podaniem pokrój semifreddo na plastry i udekoruj malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.12.2012 00:51
pysznie wygląda
daria2911 21.10.2012 10:07
super
kulinarny smak 21.10.2012 08:51
bardzo kuszący deser
treonina 20.10.2012 20:10
wygląda przepysznie
-Natka- 20.10.2012 19:13
wygląda przepysznie i pewnie też tak smakuje!
Jodaj 20.10.2012 18:12
wygląda i brzmi bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak