Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

semifreddo z bezami i malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 450 g
bezy 100 g
cukier puder 3 łyżki
jajko 2 szt
esencja waniliowa 1/2 łyżeczki
maliny mrożone 100 g
rurki wafelkowe 100 g

Porada

przepis z bloga White Plate

Przepis i sposób przygotowania na: semifreddo z bezami i malinami

Jajka sparzyć wrzątkiem. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić z cukrem i wanilią na puszystą masę, połączyć z białkami ubitymi na sztywną pianę. Osobno ubić śmietankę. Delikatnie wszystko połączyć. Do masy wrzucić mrożone maliny, pokrojone na kawałki wafelki oraz pokruszone bezy. Przemieszać delikatnie i przełożyć do foremek lub pojemnika np. po lodach. Schłodzić w zamrażalniku przez 2-3h. Podawać z ciepłym ciastem lub solo posypane świeżymi owocami lub polane syropem klonowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak