Przepis i sposób przygotowania na: Selery naciowe duszone z pomidorami w winie.
Kroki postępowania
Cebulę zeszklić na oliwie i połączyć z selerem. Posypać solą ,curry ,pieprzem ,wlać 1-2 łyżki wody i dusić pod przykryciem ,aż selery zmiękną.
seler naciowy | 4 łodygi |
cebula | 1 szt |
pomidory | 2 szt |
oliwa | 2 łyżki |
masło | 1 łyżka |
wino białe wytrawne | 100 ml |
sól | |
pieprz | |
Przyprawa curry orientalna Prymat | |
natka pietruszki | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: