Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w migdałowej panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 5 plastrów
sól do smaku
pieprz do smaku
płatki migdałowe 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 czubate łyżki
mąka pszenna do obtoczenia
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w migdałowej panierce

Kroki postępowania

1
Płatki migdałowe mocno zmielić blenderem.
Krok 1 - Schabowe w migdałowej panierce foto
2
Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2 - Schabowe w migdałowej panierce foto
3
Do płatków migdałowych dodać bułkę tartą i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Schabowe w migdałowej panierce foto
4
Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem.
Krok 4 - Schabowe w migdałowej panierce foto
5
Plastry schabu obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w przygotowanej migdałowej panierce.
Krok 5 - Schabowe w migdałowej panierce foto
6
Kłaść je na rozgrzany na patelni olej.
Krok 6 - Schabowe w migdałowej panierce foto
7
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 7 - Schabowe w migdałowej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 29.01.2014 11:17
pyszne kotlety!
Alex_M 26.01.2014 17:00
pyszne kotlety :)
fotoviderek 06.12.2013 07:19
Lubię schabowe, a w takiej panierce uwielbiam :)
pacpaw 09.02.2013 14:44
taka panierka nie tylko nada niepowtarzalnego smaku, ale też zmniejsza wchłanianie tłuszczu podczas smażenia
Sroczka 28.11.2012 21:31
Z chęcią bym się skusiła na takiego schabowego.
ilka_86 13.10.2012 16:17
ta migdałowa panierka musi wybornie smakować:)
Joannasz3190 13.10.2012 13:56
Oryginalny pomysł na tradycyjnego schabowego :)
Krakowianka 13.10.2012 13:16
bardzo fajny pomysl !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak