Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe serduszko w płatkach migdałowych

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 6
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
ser żółty 6 łyżek
płatki migdałowe 3 łyżki
jajko 2
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe serduszko w płatkach migdałowych

Kroki postępowania

1
Kotlety tłuczemy i wykrawamy kształt serca. Posypujemy przyprawą do wieprzowiny i pieprzem z obu stron.
Krok 1 - Schabowe serduszko w płatkach migdałowych foto
2
Przygotowujemy panierkę-łączymy bułkę tartą z serem i płatkami migdałowymi.
Krok 2 - Schabowe serduszko w płatkach migdałowych foto
3
Rozgrzewamy na patelni masło klarowane. Kotlety maczamy w jajku, a następnie w panierce i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Schabowe serduszko w płatkach migdałowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 16.02.2016 08:19
wspaniałe serucho :) jak prosto zrobić zwykły obiad i niezwykle go podać :)
gusia1000 15.02.2016 22:49
Pomysłowo.
as28 15.02.2016 20:54
fajny schabik
foczka-ks 15.02.2016 20:34
bardzo apetycznie na talerzyku
kuchcik89 15.02.2016 20:15
ładnie sie prezentuje :) pewnie na wczorajszym obiedzie robił furorę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak