Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w galarecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3/4 kg.
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
seler mały kawałek
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
kukurydza w puszce 2 łyżki
cytryna kilka plastrów
rzodkiewka 2-3 szt.
papryka czerwona kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: schab w galarecie

Mięso opłukać , osuszyć , włożyć do garnka i wlać ok.1 litra zimnej wody , przykryć pokrywką i zagotować . Obrać i umyć warzywa jak zagotuje się mięso odszumować i włożyć warzywa dodać ziele angielskie , pieprz cały , liść laurowy oraz kucharka , przykryć pokrywką i gotować do miękkości na wolnym ogniu ok.1godz. Po tym czasie mięso wyjąć z wywaru i przestudzić je i pokroić w plastry ok.1 cm. ułożyć na półmisku , ozdobić kukurydzą , plasterkami cytryny , kwiatkami z rzodkiewki oraz papryką pokrojoną w paski. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wywaru i odstawić .Wywar przecedzić przez sitko wlać do czystego rondelka i doprawić do smaku kucharkiem zagotować i odstawić z ognia połączyć z rozpuszczoną żelatyną , wymieszać i zalać schab . Odstawić do zastygnięcia . Przechowywać z lodówce .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.06.2014 07:47
bardzo lubię
Motorek 19.06.2014 08:31
pyszne mięsko
Bernadeta1 16.06.2014 11:53
smaczny schab
Lidzia 16.06.2014 05:10
Taki lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak