Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 4 szt
por 1 szt
marchew 2 szt
cebula 1 szt
majonez 2 łyzki
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
olej 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod pierzynką

Oczyszczone mięso delikatnie rozbijamy na plastry, doprawiamy solą , pieprzem i papryką.

Na mocno rozgrzanym oleju podsmażamy na złoto drobno posiekaną cebulkę , a następnie dodajemy mięso i smażymy kilkanaście sekund z każdej strony.

Dodajemy posiekanego pora i startą na grubych oczkach marchew, przesmażamy ok. minutkę, odstawiamy w ciepłe miejsce.

Mięso smarujemy majonezem, a następnie dodajemy przesmażone warzywa.

Posypujemy przyprawami.

Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy ok. 20-25 minut.

Podajemy gorące!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 19.10.2014 12:37
ciekawy pomysł na schab
Jadwiga/Jaga85 18.10.2014 22:27
Kolorowy i pyszny obiadek !
RenataZ-et 18.10.2014 22:07
rewelacyjny schabik
wwwiolka 18.10.2014 21:45
Bardzo fajne danie.
Ola1984 18.10.2014 21:19
Bardzo fajna propozycja na obiad :)
engie23 18.10.2014 21:10
fajny pomysł :)
Anna169Hosz 18.10.2014 20:36
Bardzo smakowicie wygląda.
Adam/ZUB3R 18.10.2014 19:46
wygląda smacznie
Ania321 18.10.2014 18:45
bardzo apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak