Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg
ocet balsamiczny 2 łyżki
woda 2 łyżki
olej 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ząbek czosnku 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony

Kroki postępowania

1
Z oleju , wody , octu oraz przypraw przygotować marynatę mieszając wszystko.
Krok 1 - Schab pieczony foto
2
Schab umyć osuszyć i natrzeć z każdej strony marynatą i obłożyć liśćmi laurowymi
Krok 2 - Schab pieczony foto
3
Zamarynowany schab obwiązać sznurkiem formując ładny kształt . Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na 24 h.
Krok 3 - Schab pieczony foto
4
Mięso włożyć do rękawa do pieczenia związać końce , wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok 1h
Krok 4 - Schab pieczony foto
5
Przed końcem pieczenia worek rozciąć żeby szybka się przypiekła.
Krok 5 - Schab pieczony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 10.02.2016 18:03
Pyszne domowe mięsko
ania2610 10.02.2016 15:29
bardzo lubię domowe wędlinki!
w mojej kuchni 10.02.2016 15:12
dobre mięsko do chleba
ice cubes 10.02.2016 14:53
Lubię takie mięso :)
anka1988 10.02.2016 14:51
pyszna wędlinka
endzi
endzi 10.02.2016 14:33
Wygląda pysznie!
tobi1989 10.02.2016 14:00
Musi być pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak