Schab pieczony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    2 kg
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • woda

    2 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
  • ząbek czosnku

    3 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab pieczony foto
Z oleju , wody , octu oraz przypraw przygotować marynatę mieszając wszystko.
Krok 2 - Schab pieczony foto
Schab umyć osuszyć i natrzeć z każdej strony marynatą i obłożyć liśćmi laurowymi
Krok 3 - Schab pieczony foto
Zamarynowany schab obwiązać sznurkiem formując ładny kształt . Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na 24 h.
Krok 4 - Schab pieczony foto
Mięso włożyć do rękawa do pieczenia związać końce , wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok 1h
Krok 5 - Schab pieczony foto
Przed końcem pieczenia worek rozciąć żeby szybka się przypiekła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mama niejadka 10.02.2016 18:03
Pyszne domowe mięsko
ania2610 10.02.2016 15:29
bardzo lubię domowe wędlinki!
w mojej kuchni 10.02.2016 15:12
dobre mięsko do chleba
ice cubes 10.02.2016 14:53
Lubię takie mięso :)
anka1988 10.02.2016 14:51
pyszna wędlinka
endzi 10.02.2016 14:33
Wygląda pysznie!
tobi1989 10.02.2016 14:00
Musi być pyszny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat