Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab faszerowany szpinakiem i serem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 2 plastry
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
chilli
ser brie 1 plaser
szpinak garść
olej 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab faszerowany szpinakiem i serem

Plastry schabu ułożyć tak by zachodziły na siebie, rozbić je dokładnie tłuczkiem. Papier do pieczenia posmarować olejem, posypać granulowanym czosnkiem, solą prowansalską, chilli i czarnym pieprzem. Ułożyć plastry schabu na papierze, doprawić je również z drugiej strony. Na środku ułożyć liście szpinaku oraz słupki sera brie. Plastry schabu dokładnie zwinąć w roladkę, zawinąć w papier do pieczenia, związać nitką, ułożyć na rozgrzanej suchej patelni smażyć z każdej strony po 2-3 minuty minut. Gotową roladkę zostawić by odpoczęła, pokroić w ukośne plastry ok. 2 cm, wyłożyć na talerz, udekorować mieszanką sałat i polać sosem powstałym ze smażenia. Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.09.2014 16:31
wygląda przepięknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak