Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w jarzynach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 0,5 kg
marchewka 2
cebula 1
włoszczyzna suszona garść
pomidor 1
kapusta biała 1/4 główki
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie kilka ziaren
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
sok z cytryny
natka pietruszki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek kilka kropel
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w jarzynach

Schab pokroić w plastry, lekko rozbić.Każdy doprawić solą ziołową, pieprzem i kucharkiem, oprószyc mąką i obsmażyć na patelni.Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynówce, cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić na patelni, a kapustę poszatkować.Do garnka włożyć marchewkę, cebulę, włoszczyznę, poszatkowana kapustę.Dodać liść laurowy i ziele angielskie, wlać 1,5 szkl wody, poddusić chwilę. Pomidor obrać ze skórki i pokroić w kostkę, wrzucić do warzyw, włożyć schab, doprawić przyprawami i dusic na niewielkim ogniu 20- 30 minut.( do miękkości warzyw), podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 10.09.2012 22:55
świetne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak